Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Εικονική πραγματικότητα» οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Περίσσεψε ο εμπαιγμός από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, όταν χτες κλήθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, κατάσταση από την οποία αποτυπώνεται η συνολική εικόνα των επιπτώσεων που έχει η αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης καταλόγισε με θράσος στον βουλευτή του ΚΚΕ ότι «δραματοποιείτε την κατάσταση». Τα στοιχεία, όμως, για το νοσοκομείο που περιέχονταν στην Ερώτηση του ΚΚΕ είναι αμείλικτα: Η έλλειψη προσωπικού ξεπερνά τις 1.400 οργανικές θέσεις, με υποτιμημένο μάλιστα οργανισμό, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου, από 200 εκατ. ευρώ που ήταν πριν τέσσερα χρόνια φέτος έφτασε μόλις τα 72 εκατ. ευρώ! Οι προσλήψεις «είναι αμελητέες», κυρίως με ελαστικές σχέσεις εργασίας (8μηνίτες, 12μηνίτες συμβασιούχοι - επικουρικοί, 5μηνίτες «ωφελούμενοι» του ΟΑΕΔ, ενοικιαζόμενοι και εργολαβικοί).

Επίσης, υπάρχει άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού, εξοπλισμού, ιδίως του ιατροτεχνολογικού, μαζί με πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού, αλλά και τακτική εκπαίδευση του υπάρχοντος. Τέλος, στο Ψυχιατρικό Τμήμα νοσηλεύονται πάνω από 40 ασθενείς σε 20 θέσεις, σε επικίνδυνες και αναξιοπρεπείς συνθήκες.

Η απάντηση του Π. Πολάκη ήταν «να μην αντιγράφετε κι εσείς τη δραματοποίηση της κατάστασης που κάνουν κάποιοι άλλοι», εννοώντας προφανώς τους εργαζόμενους, και πρόσθεσε ότι «η οικονομική στήριξη την οποία, εν μέσω των δεσμεύσεων, εν μέσω της ασφυκτικής πίεσης από τους δανειστές, εν μέσω της διαπραγμάτευσης, έχουμε δώσει στα δημόσια νοσοκομεία, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο τα τελευταία χρόνια»!

Ισχυρίστηκε ότι για φέτος το νοσοκομείο χρηματοδοτήθηκε με 11 εκατ. ευρώ, ποσό που υπολείπεται δραματικά από τις πραγματικές ανάγκες. Παρουσίασε, επίσης, ως κατόρθωμα ότι «στον Ευαγγελισμό έχουν προσληφθεί φέτος 19 επικουρικοί γιατροί» και έγιναν ορισμένες ακόμα βραχύχρονες προσλήψεις, χωρίς να αναφέρει καν το σύνολο. Μετά απ' όλα αυτά, αναγνώρισε ότι ...παραμένουν και κάποια προβλήματα!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους «να ορθώσουν ανάστημα» και με «την οργανωμένη πάλη τους», να έρθουν σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική που βλέπει ως κόστος την Υγεία του λαού, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ