Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Η Σκοτία θέλει να παραμείνει στην ενιαία αγορά της ΕΕ μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και να πιέσει για περισσότερες εξουσίες, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, δήλωσε χτες η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στάρτζεον, σημειώνοντας πως είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη θέση της στην ενιαία αγορά της ΕΕ και πως θέλει να παραμείνει πλήρες μέλος.

ΖΥΡΙΧΗ.-- Οι ελβετικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν χτες πως ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο ισλαμικό κέντρο της πόλης, το απόγευμα της Δευτέρας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανδρών, είναι 24χρονος Ελβετός, που φέρεται πως είχε σχέσεις με αποκρυφιστική αίρεση, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε υλικό με διάφορα μυστικιστικά σύμβολα. Ο δράστης φέρεται να αυτοκτόνησε.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισαν να απομακρύνουν ορισμένα από τα φυλάκια ασφαλείας στη Βαγδάτη για να διευκολύνουν την κίνηση.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.-- Μετά από 11 χρόνια, δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης δικαίωσε τους συγγενείς τεσσάρων Αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν από τα πυρά αστυνομικών για ασήμαντη αφορμή, ένα μήνα πριν χτυπήσει την περιοχή ο καταστροφικός τυφώνας «Κατρίνα», αναγκάζοντας τις αρχές της πόλης να τους καταβάλουν αποζημιώσεις 13.300.000 δολαρίων.

ΚΑΪΡΟ.-- Ενα 10χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών σε χριστιανικό ναό του Καΐρου εξέπνευσε χτες, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 27.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, προειδοποίησε χτες ότι το Νότιο Σουδάν «οδεύει προς τη γενοκτονία», εκτός και εάν ληφθεί «άμεσα δράση» για την επιβολή διεθνούς εμπάργκο όπλων και ασκηθούν πιέσεις στους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, ώστε να σταματήσει η μεταξύ τους εχθρότητα και βία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ