Πέμπτη 4 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νεανικές βραδιές ελληνικού κινηματογράφου

Γιορτάζοντας τα 5 χρόνια λειτουργίας της, η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τιμά τον ελληνικό κινηματογράφο με ένα δίμηνο πρόγραμμα, με γενικό τίτλο «Νεανικές βραδιές ελληνικού κινηματογράφου» (Νοέμβρη - Δεκέμβρη), με την υποστήριξη του «102 FM» και της ΕΤ-3. Το πρώτο αφιέρωμα έχει τίτλο «Τα καλύτερα παιδιά συνεχίζουν» (1-5 Νοέμβρη). Εχουν ήδη προβληθεί: η ταινία «1922» του Ν. Κούνδουρου, «Ρεμπέτικο» του Κ.Φέρρη, «Ούλοι εμείς εφέντη» του Λ.Βαρδαρού, «Παραγγελιά» του Π. Τάσσιου (σήμερα), «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του Ν. Παναγιωτόπουλου (αύριο). Το επόμενο αφιέρωμα έχει τίτλο «Εναλλακτικός κινηματογράφος ενός μετέωρου κόσμου»: «Το ύψος της χαραμάδας του Γ. Παρασκευόπουλου (9/11), «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη» (9μμ) και «Σίγκαπουρ Σλιγκ» (11μμ) του Ν. Νικολαΐδη (11/11), «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (9μμ), «Σουβλίστε τους» (11 μμ) του Ν. Ζερβού (12/11).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στις 16/11 με τίτλο "Χωρίς έρωτα πολιτική δεν υπάρχει", ενώ θα προβληθεί και η ταινία "Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο" του Ν.Τζήμα.

Στο τελευταίο αφιέρωμα της Λέσχης Κινηματογράφου με τίτλο "εκπαίδευση, βία, τρέλα, έρωτας τα μαύρα φεγγάρια των νέων, καλή χιλιετία" θα προβληθούν οι ταινίες: "Γλυκιά συμμορία" Ν.Νικολαϊδη (23/11), "Νοκ Αουτ" Π.Τάσσιου (30/11), "Παραλάβατε διορισμό" Μ.Αχουριώτη - Μ.Μανουσάκη (7/12), "Γάμος στο περιθώριο" Β.Κεσσίσογλου (14/12).

Ολες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου), στις 9 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ