Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΑΡΤΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αρτας, απαιτώντας να καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, που ανέρχονται σε μισθούς πέντε μηνών, στους 37 εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, καθώς και να υπογραφούν για όλους συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου.

«CYTA HELLAS»: Την πρόθεσή τους να απαντήσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στις απολύσεις που κάνει η εργοδοσία επιβεβαίωσαν χτες οι εργαζόμενοι στη «Cyta Hellas». Μέσα από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν το σωματείο να προκηρύξει απεργία όποια μέρα ανακοινωθούν νέες απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο τρίμηνο, η «Cyta» έχει προχωρήσει σε 20 απολύσεις. Στις 16/1 έχει οριστεί τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση. Στη συνέλευση οι εργαζόμενοι έκαναν απολογισμό της στάσης εργασίας που οργάνωσαν και συζήτησαν για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους. Ξεκαθάρισαν, ακόμα, πως κανένας εργαζόμενος που θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο στόχαστρο της εργοδοσίας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος του τα σχέδιά της.

ΛΑΡΚΟ: Σε νέα στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στις 12 μ. προχωρούν σήμερα εργολαβικοί εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. Οπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, αντικείμενο της συνέλευσης είναι «η κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο (σε αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών, Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Σταθμός Μετρό Εθνικής Αμυνας) οργανώνει σήμερα στις 15.30 ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ενάντια στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ο Σύλλογος τονίζει ότι «θα αναδείξουμε τις αρνητικές εξελίξεις σε βασικούς τομείς των υπηρεσιών, όπου "εκσυγχρονίζεται" προς το χειρότερο ο υπάρχοντας Οργανισμός. Θα απαιτήσουμε να ληφθούν υπόψη και να ικανοποιηθούν τα χρόνια αιτήματά μας. Θα ζητήσουμε τη μη έγκρισή του, την απόσυρση του νέου Οργανισμού». Ο ΣΥΠΑ επισημαίνει ότι στόχος του νέου Οργανισμού είναι «η στήριξη της κερδοφορίας και η ανεμπόδιστη διοχέτευση χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη, στις 12 μ., στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την «παράλληλη ασφάλιση», να μην εφαρμοστεί ο αντιασφαλιστικός - αντεργατικός νόμος 4387/16 και να καταργηθεί το σύνολο των αντιασφαλιστικών νόμων. Στη συγκέντρωση καλεί και η ΕΙΝΑΠ, η οποία έχει προκηρύξει στάση εργασίας (11.00 - 13.00).

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ: Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, με στόχο να υποχρεωθεί η εργοδοσία να πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το σωματείο, οι εργοδότες «χρωστούν ήδη στους εργαζόμενους πάνω από ένα μισθό και δεν φαίνεται από τις προθέσεις τους ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει». «Δεν ξεχνάμε», τονίζει, «ότι με πρόσχημα την επαναφορά της κανονικότητας στις πληρωμές, οι εταιρείες επέβαλλαν μονομερώς μειώσεις στους μισθούς μας. Δεν θα αφήσουμε η απληρωσιά να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας να συνηθίσουν να ζουν με ψίχουλα. Αλλωστε, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι και δωρεάν να δουλεύουμε, αν ο εργοδότης θελήσει να κλείσει το "μαγαζί" του, θα το κάνει και δεν θα σκεφτεί τις οικογένειες που θα αφήσει στο δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ