Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Προγραμματίζουν μεγάλη κινητοποίηση μέσα στο Γενάρη

Συγκροτήθηκε επιτροπή αλληλεγγύης

Μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο Γενάρη, προγραμματίζει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»). Η πραγματοποίηση της κινητοποίησης αποφασίσθηκε χτες, μέσα από σύσκεψη των εργαζομένων που έγινε στο ΕΚΘ. Η ημερομηνία θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει την Τρίτη 10/1, στις 12 το μεσημέρι, στο ΕΚΘ.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης, ορίστηκε επιτροπή αλληλεγγύης, η οποία θα συγκεντρώνει την εικόνα για τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και θα προγραμματίζει παρεμβάσεις και δράσεις για την επίλυσή τους, σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες επιτροπές άλλων σωματείων.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι δεν συμμετέχουν στα παζάρια κυβέρνησης - εργοδοτών που στόχο έχουν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα πληρωμής του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας.

Κατήγγειλαν τον εμπαιγμό από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, που συνεχίζει να τους αγνοεί, παρά τη δέσμευση ότι μέχρι και χτες θα τους ενημέρωνε για το πότε θα πάρουν το έκτακτο οικονομικό βοήθημα για το οποίο έχει δεσμευθεί εδώ και μήνες η κυβέρνηση.

Καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ειδικότερα να σταματήσουν να τους εμπαίζουν και να καταβάλουν άμεσα το έκτακτο οικονομικό βοήθημα. Επίσης, να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων απέναντι στη ΔΕΗ, στην ΕΥΑΘ, στις εφορίες και τις τράπεζες που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό. Να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ