Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΓΕ
Καταγγέλλει την περικοπή του επιδόματος τοκετού από την Τράπεζα Πειραιώς

Τη μη καταβολή του επιδόματος τοκετού από την Τράπεζα Πειραιώς στις εργαζόμενες που το δικαιούνται, με βάση την κλαδική τους συλλογική σύμβαση εργασίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Τις μεθοδεύσεις της Τράπεζας έχει ήδη καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, ενώ έχει οριστεί εργατική διαφορά για την Τρίτη 10/1. Αντιπροσωπεία της ΟΓΕ θα βρεθεί τη συγκεκριμένη μέρα στο πλευρό του σωματείου και των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο είχε κάνει γνωστό το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς «συμψηφίζει παράνομα το επίδομα τοκετού, που υποχρεούται να καταβάλει με βάση την κλαδική ΣΣΕ, με τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία και τις μαιευτικές κλινικές».

«Για άλλη μια φορά η μητρότητα θεωρείται κόστος από την εργοδοσία και θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας», αναφέρει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Οι αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που έφτασαν να καταργήσουν το επίδομα τοκετού που έδιναν τα ασφαλιστικά Ταμεία, λύνουν τα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών για να εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων μητέρων. Τέτοια επίθεση είναι και η παράνομη περικοπή του επιδόματος τοκετού που προβλέπεται και είναι υποχρεωμένη να καταβάλει η τράπεζα, σύμφωνα με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάλη για επίδομα τοκετού για όλες τις μητέρες (2017-02-08 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο των τραπεζών το επίδομα τοκετού (2017-01-11 00:00:00.0)
Το επίδομα τοκετού να δίνεται σε όλες τις μανάδες (2014-02-22 00:00:00.0)
Επικίνδυνες οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με το επίδομα τοκετού (2013-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ