Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΡΟΔΟΣ
Δούλεψαν 12ωρα στις 2 Γενάρη...

Το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 2 Γενάρη, κυρίως από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και πολυεθνικές, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Η συγκεκριμένη μέρα «έχει καθιερωθεί να είναι μέρα ανάπαυσης για τους εμποροϋπαλλήλους, λόγω του γεγονότος ότι η τελευταία Κυριακή του χρόνου για αυτούς είναι εργάσιμη», εξηγεί το σωματείο. Η πρόβλεψη αυτή καταργήθηκε με νόμο το 2013 από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τη σημερινή κυβέρνηση να διατηρεί την κατάργησή της...

Το σωματείο αναφέρεται στην περίπτωση σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι του οποίου αναγκάστηκαν να δουλέψουν κανονικά μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια να κάνουν απογραφή στα καταστήματα, με αποτέλεσμα «οι εργαζόμενοι να δουλέψουν από 12 έως 15 ώρες», όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Το Σωματείο καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους, για να δοθούν όλες οι μέρες ανάπαυσης που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. «Υποσχόμαστε σε όλους αυτούς που προσπαθούν να καθιερώσουν τη σύγχρονη σκλαβιά ότι θα μας βρουν μπροστά τους», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ