Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
«Ενιαίος Φορέας Κατεδάφισης Ασφαλιστικού» ο ΕΦΚΑ

«Ενιαίο Φορέα Κατεδάφισης του Ασφαλιστικού» χαρακτηρίζουν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι συνταξιούχοι. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ σημειώνουν πως η κυβέρνηση «θέλησε να παρουσιάσει το νέο "επίτευγμά" της, τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σπέρνοντας ελπίδες και αυταπάτες ότι δήθεν με την ενοποίηση των Ταμείων το ασφαλιστικό σύστημα, το ταλαιπωρημένο από την συνεχή καταλήστευσή του από το κεφάλαιο, θα σταθεί... στα πόδια του».

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισαν τον ΕΦΚΑ «φορέα κατεδάφισης» της Κοινωνικής Ασφάλισης, χαρακτηρισμός που προκύπτει από όλα τα στοιχεία που αφορούν τον νέο φορέα: «Εχοντας υπ' όψη τα ελλείμματα των Ταμείων, αλλά και το ότι ο ΕΦΚΑ ξεκινά με ένα έλλειμμα πάνω από 1 δισ., ακόμα ότι με τον 4387/16 το κόστος στην τσέπη εργαζομένων και συνταξιούχων θα είναι περισσότερο από 8 δισ., καταλαβαίνουμε τι έρχεται να διαχειριστεί ο ΕΦΚΑ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Ενοποίηση Ταμείων, πετσόκομμα συντάξεων, αύξηση εισφορών και κατάργηση με λίγα λόγια του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, όπως κάνει ο νόμος - λαιμητόμος».

Καλούν, τέλος, τους συνταξιούχους στο δρόμο του αγώνα για να αποκρούσουν τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που ετοιμάζουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ