Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το στήσιμο ισχυρών μπλόκων

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα περιοδείες και συσκέψεις ενημέρωσης και συντονισμού από κλιμάκια του οργανωμένου αγωνιστικού κινήματος, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στο στήσιμο ισχυρών μπλόκων στις 23 Γενάρη, σε βασικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Παρά τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση, το αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων βρίσκει ανταπόκριση στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ υπέρ του κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, των εντεινόμενων προετοιμασιών για τις 23 Γενάρη, στην περιοχή της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη την περασμένη Κυριακή στο Λούρο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που είχε προκύψει κατά τη διάρκεια των περσινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Χτες, αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Ωρωπό, ενώ σήμερα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κρανιά και αύριο στις 11 π.μ. στο χωριό Πέτρα. Ανάλογες συσκέψεις και ενημερωτικές περιοδείες προγραμματίζονται και για τις επόμενες μέρες, μέχρι και το στήσιμο του μπλόκου στο Λούρο, στις 23 Γενάρη.

Στην Αιγιάλεια έχει γίνει σειρά περιοδειών στα χωριά της περιοχής όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, με αντικείμενο την προετοιμασία και τη μαζική συμμετοχή στο μπλόκο που θα στηθεί στην Εθνική Οδό. Σήμερα Παρασκευή, με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Λαύρας, απ' όπου στη συνέχεια θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο. Επίσης, οι αγωνιστικές δυνάμεις των αγροτών της περιοχής καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Αγροτικό Σύλλογο «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Ενημερωτικές συσκέψεις επίσης διοργανώνονται στην Ηλεία, στο χωριό Ελαιώνας τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη και στο Λατίφη Αμαλιάδας, εκεί όπου θα στηθεί στις 23 Γενάρη και το μπλόκο της περιοχής.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων και οι άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Αρτας, η οποία προετοιμάζεται για το στήσιμο του μπλόκου στη Γέφυρα της Αρτας (με ραντεβού στις 10 π.μ., στις 23 Γενάρη), σε ανακοίνωσή της για τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την πρόσφατη κακοκαιρία απαιτεί την άμεση αποζημίωση των αγροτοκτηνοτρόφων στο 100% των ζημιών. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η κακοκαιρία έπληξε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές - αλιευτικές εγκαταστάσεις στο νομό. Τονίζει, μάλιστα, ότι το μέγεθος της ζημιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε εσπεριδοειδή και δενδροκαλλιέργειες, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι λόγω της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, η ΔΕΗ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα πολλά αντιπαγετικά να μη λειτουργήσουν»...

Τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» σε ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποζημιωθούν στο 100% οι κτηνοτρόφοι του Εβρου, για τις καταστροφές που υπέστησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

«Ο καθημερινός αγώνας πρόσβασης στις στάνες, οι συνέπειες από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στα αιγοπρόβατα που βρίσκονται στην περίοδο γέννας, η ακρίβεια και η έλλειψη ζωοτροφών, ο πολυήμερος αποκλεισμός των χωριών από τα αστικά κέντρα, απειλούν για άλλη μια φορά με αφανισμό τους εναπομείναντες κτηνοτρόφους της περιοχής», τονίζει στην ανακοίνωσή της και καλεί την κυβέρνηση, τον υπουργό, την Περιφέρεια και τους δήμους να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και στήριξης των κτηνοτρόφων του Εβρου.

Σχετική Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ