Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Συλλαλητήριο και κάλεσμα αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα τους

Με συλλαλητήριο, σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) συνεχίζουν τον αγώνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους. Καλούν τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να συμμετέχουν και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας που θα μας ανακουφίσουν σε πρώτη φάση, όπως το πάγωμα των υποχρεώσεών μας σε ΔΕΚΟ, εφορίες, Τράπεζες, χορήγηση επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ (όπως επίδομα ενοικίου) και την άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους (...).

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διότι 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 11-12 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η "ανάπτυξη" και η "πολύπλευρη επιχειρηματικότητα" της "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ".

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει».

Κάλεσμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να σου στερούν τη ζωή! Με απλήρωτη δουλειά, με κατοχυρωμένα εδώ και χρόνια εργασιακά δικαιώματα που δεν δίνονται, με επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων, μέχρι και ξυλοδαρμούς εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα!».

Καλεί κάθε εργαζόμενο του κλάδου να συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο, να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» με όποιον τρόπο μπορεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ