Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οργανωμένη επιχείρηση για τη χειροτέρευση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

Παρέμβαση στη χτεσινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Τον περαιτέρω περιορισμό εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων» κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του στη χτεσινή σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Οσο αυξάνεται η "φιλανθρωπική" συνθηματολογία των ευρωενωσιακών οργάνων, κάτω από τη λαϊκή αγανάκτηση, τόσο χειροτερεύει η εργασιακή ζούγκλα. Ο "Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων" είναι ύπουλη προσπάθεια, μέσα από πάντα ανέξοδα συνθήματα να απομείνουν ρυθμίσεις χειροτέρευσης της κατάστασης των εργαζομένων.

Συμπιέζει εργασιακά - κοινωνικά δικαιώματα προς τα κάτω, προωθώντας "δίκαιη μοιρασιά" μεταξύ φτωχών και εξαθλιωμένων, αποκλείοντας κάθε επιβάρυνση της εργοδοσίας.

Η εργασία με πλήρη δικαιώματα μετατρέπεται επικίνδυνα σε "αξιοπρεπή εργασία" με "επαρκές εισόδημα" απλά για επιβίωση.

Προωθεί την ενεργό γήρανση, δηλαδή μερική σύνταξη με μερική εργασία, εκβιαστικά, αφού οι συντάξεις τσακίστηκαν. Προετοιμάζει αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωής.

Προωθεί τον καθορισμό από το κράτος του κατώτερου και του υπο-κατώτερου μισθού με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη, για τα οποία μόνιμα θυσιάζονται μισθοί, επιδόματα, δικαιώματα. Μιλά για μισθούς ανά περιφέρεια, δηλαδή ειδικές οικονομικές ζώνες - κάτεργα.

Προωθεί τις "ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης", όπου η λαϊκή φορολογία πληρώνει το μισθό αντί για τον εργοδότη.

Οι εργαζόμενοι να ανησυχούν, να οργανώνονται, να αντεπιτεθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ