Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΜΙΣΕΑ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΕΑΑΝ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Μισθωτοί νέοι επιστήμονες στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, σκληρά εργαζόμενοι και άσχημα αμειβόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι στον ίδιο χώρο που οδηγούνται σε «λουκέτο», γονείς που περιμένουν μήνες για να πάρουν μια διάγνωση για το παιδί τους και μόλις την πάρουν ξεκινά ένας χρόνιος οικονομικός και ψυχολογικός Γολγοθάς, θα συναντηθούν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) που διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), στις 12 το μεσημέρι. Για σήμερα το ΣΕΜΙΣΕΑ έχει προκηρύξει επίσης 5ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.).

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Παράλληλα, τη στήριξή του και τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση δηλώνει ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ), ενώ απόφαση συμμετοχής πήρε και το ΔΣ του Σπουδαστικού Συλλόγου της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας.

Η κινητοποίηση γίνεται μετά τη χαριστική βολή που ρίχνει η κυβέρνηση σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην Ειδική Αγωγή, καθώς και σε γονείς και εξυπηρετούμενους, μέσω της προωθούμενης νέας ρύθμισης που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι υπηρεσίες αυτές να «κοστίζουν» λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της επιβολής «κόφτη» στα σχετικά κρατικά κονδύλια, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και γονείς.

Τα αιτήματα, μεταξύ άλλων, είναι: Καμία μείωση μισθού, απόλυση, αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων και υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Ολοι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι να υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου. Αμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις οικογένειες και άμεση αποζημίωση των αυτοαπασχολούμενων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν μέσα στο μήνα, χωρίς clawback και rebate. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις και δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

  • Την Κυριακή 22/1 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΙΣΕΑ στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Ομόνοια).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ