Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι αγώνες και οι αγωνιστές κρίνονται στους δρόμους

Απάντηση στην απαράδεκτη ανακοίνωση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ» (πρώην ΠΑΣΚΕ), με την οποία επιχειρεί να χτυπήσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τους συνδικαλιστές του, δίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή»... θυμήθηκε Γενάρη του 2017, την ιδιωτικοποίηση τμήματος της καθαριότητας στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, που για πρώτη φορά επιχείρησε να περάσει ο δήμος το 2014 και τελικά υλοποιήθηκε το 2016, για να καταγγείλει ότι δήθεν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ υποκριτικά «διαμαρτύρονται σήμερα για την απόλυση των συμβασιούχων, όταν έναν χρόνο πριν σιώπησαν για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».

Μάλιστα, επιτίθεται προσωπικά στην Κλεοπάτρα Χοροζίδη, στέλεχος της ΔΑΣ - ΟΤΑ, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που είναι εργαζόμενη στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, ότι δήθεν είναι «"αγωνίστρια και φανατική πολέμιος" των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών... των άλλων δήμων, όχι όμως του δικού της!».

Με ψέματα και συκοφαντίες επιχειρούν μάταια να πλήξουν το κύρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα, και τώρα, βρίσκονται μπροστά στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των δήμων και συμβάλλουν πρωτοπόρα στον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η δίχρονη καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης ιδιωτικοποίησης της σάρωσης στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη ήταν αποτέλεσμα «των παρεμβάσεων του Συλλόγου μας, των Λαϊκών Επιτροπών και των εκλεγμένων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", και σίγουρα όχι της "εκκωφαντικής" σιωπής και της μηδενικής παρουσίας των εκλεγμένων "αγωνιστών" με τη "Συνδικαλιστική Ανατροπή" στο νομό και την Ομοσπονδία».

Επίσης θυμίζει ότι:

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είχαν αποκλειστεί από την ΠΟΕ - ΟΤΑ γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν την εκπροσώπηση των συμβασιούχων στην Ομοσπονδία.

Στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη υπάρχει βέβαια και ένα τοπικό σωματείο, που «στήθηκε» από τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή», που, όπως και άλλες δυνάμεις της στο νομό, αλλά και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι βυθισμένο στην αδράνεια.

Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» είναι παντελώς απούσα από τους αγώνες όλου αυτού του διαστήματος με τους συμβασιούχους, τις κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στους Δήμους Πυλαίας - Χορτιάτη, Κασσάνδρας, Κορίνθου, Ηρακλείου Αττικής, κ.α.

Και τέλος σημειώνει: «Οσο λοιπόν εσείς θα ψάχνετε και θα ξαναψάχνετε, θα αναλώνεστε πώς θα ρίξετε λάσπη στη ΔΑΣ ΟΤΑ και στο ταξικό μας σωματείο, εμείς θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα, με όλους στους συναδέλφους μας στους δήμους (μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχων) και όχι μόνο, πρωτοστατώντας στη συγκρότηση ενός μεγάλου πανεργατικού μετώπου, παλεύοντας νυχθημερόν για τη ζωή που μας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ