Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Απαίτησαν νοσοκομείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες

Η λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ήταν το αίτημα της συγκέντρωσης που οργανώθηκε χτες με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και τη συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ, των Σωματείων Συνταξιούχων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χρηματοπιστωτικού καθώς και των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας του νησιού. Για την κινητοποίηση, το ΕΚ Ζακύνθου κήρυξε στάση εργασίας.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν επάνδρωση του ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα, τη λειτουργία της ΜΕΘ και την κοινοποίηση του πορίσματος για τα αίτια του πρόσφατου θανάτου μιας 41χρονης μητέρας. Υπενθυμίζεται ότι η πραγματοποίηση χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου διακόπηκε στις αρχές Δεκέμβρη, μετά το θάνατο της 41χρονης και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε πέντε ακόμα ασθενείς. Στο νοσοκομείο είχε μεταβεί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των επιπλοκών, χωρίς από τότε να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

«Τα ζητήματα του νοσοκομείου αφορούν πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους και τα φτωχά στρώματα στο νησί, που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτικά κέντρα με χειρουργεία μιας ημέρας που ξεφυτρώνουν στο νησί ή ιδιωτικά ασθενοφόρα για μεταφορά εκτός Ζακύνθου», είπε στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του ΕΚΖ, και ανέδειξε το αδιέξοδο και την επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Ακολούθησε πορεία προς την Περιφέρεια, όπου επιδόθηκε το κοινό ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και της συνέλευσης των νοσοκομειακών χειρουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ