Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες

Φιλοξενείται στις 23/1 από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Το 2017 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που συγκλόνισε τον καπιταλιστικό κόσμο και γέννησε το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, τη Σοβιετική Ενωση. Η εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό δεν είναι δυνατόν να αναστραφεί, εξαιτίας των αντεπαναστατικών εξελίξεων της δεκαετίας του '90, όση «λάσπη» κι αν ρίξουν τα «επιτελεία» και οι μηχανισμοί της αστικής τάξης, όπως κάνει η ΕΕ, που ηγείται στην αντικομμουνιστική - αντισοβιετική επίθεση.

Προς τιμήν των 100 χρόνων της Οχτωβριανής Επανάστασης, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 23 Γενάρη 2017, στις Βρυξέλλες, στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2017, με θέμα «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Καπιταλισμός - μονοπώλια - Ευρωπαϊκή Ενωση φέρνουν μόνο κρίσεις, πολέμους, φτώχεια. Ο σοσιαλισμός επίκαιρος και αναγκαίος», που φιλοξενεί η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Την εισήγηση στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ηδη τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 45 ευρωπαϊκά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ