Κυριακή 29 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φαύλος κύκλος ανταγωνισμών και αντιλαϊκών μέτρων

...που πρέπει να σπάσει ο λαός δυναμώνοντας την πάλη του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ

Το τελευταίο Γιούρογκρουπ επιβεβαίωσε ότι η λίστα με τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα έχει καθαρογραφεί από την κυβέρνηση και το κουαρτέτο και ότι οι όποιες διαφωνίες αφορούν στα χρονοδιαγράμματα και στη μεθόδευση της εφαρμογής τους. Πρόκειται για μέτρα που οδηγούν σε νέες εργατικές - λαϊκές θυσίες στο όνομα της ανάκαμψης.

Σ' αυτόν τον στρατηγικό στόχο συναντιούνται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ, τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και το κουαρτέτο, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις και διαφορές.

Το συμπέρασμα που ενισχύεται, με αφορμή και το δίχρονο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει. Οπως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική «εντός των τειχών» της εξουσίας του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Αυτό το συμπέρασμα είναι κρίσιμο για τον προσανατολισμό και την προοπτική της πάλης των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, που σε συμπόρευση με το ΚΚΕ πρέπει να σπάσουν το φαύλο κύκλο εναλλαγών αστικών κυβερνήσεων και πολιτικών διαχείρισης του συστήματος και ανταγωνισμών.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ