Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ
Στον Αμόν το χρίσμα για τις προεδρικές

Αλλά οι διαιρέσεις στο κόμμα μεγαλώνουν

ΠΑΡΙΣΙ.--

Πανηγυρική ήταν η επικράτηση του πρώην υπουργού Παιδείας Μπενουά Αμόν στο β' γύρο των προκριματικών εκλογών στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας (Parti Socialiste - PS) για την ανάδειξη του επίσημου υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του επόμενου Απρίλη.

Συγκεκριμένα, ο Αμόν συγκέντρωσε 58,65% των ψήφων έναντι 41,35% που συγκέντρωσε ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Η εκλογή Αμόν φαίνεται ότι θα επιταχύνει διεργασίες στο PS. Είναι ενδεικτικές οι ανοιχτές δηλώσεις πολλών σημερινών βουλευτών του κόμματος που, μετά τα αποτελέσματα, είπαν ότι στις εκλογές θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Μανουέλ Μακρόν, επίσης πρώην υπουργού της κυβέρνησης Ολάντ - Βαλς που παραιτήθηκε ασκώντας κριτική από την πλευρά των λεγόμενων «μεταρρυθμιστών».

Ενδεικτικά, πάντως, είναι και τα δημοσιεύματα που σχολίασαν τα προχτεσινά αποτελέσματα, προμηνύοντας βάθεμα του «σχίσματος» στο PS. H «Λιμπερασιόν» εκτίμησε ότι «εφεξής αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης του κόμματος» και «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Η οικονομική «Λεζ Εκό» σχολίασε ότι «το τοπίο ανανεώνεται, όμως οι προκριματικές ενεργοποιούν τον πλήρη διαχωρισμό Αριστεράς - Δεξιάς». Στην πραγματικότητα, η κατάσταση στους σοσιαλιστές, αντανακλά στην κρίση ταυτότητας της σοσιαλδημοκρατίας που εφάρμοσε την ίδια πολιτική των νεοφιλελεύθερων και δεν μπορεί πλέον να χειραγωγεί όπως παλιά. Φυσικά, το κεφάλαιο αναδεικνύει κάθε εποχή νέες «εναλλακτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ