Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζει προκλητικά τους εποικισμούς

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Η κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει τη σκληρή εποικιστική πολιτική στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, ανακοινώνοντας χτες (για τέταρτη φορά μέσα σε δύο βδομάδες!) την ανέγερση 3.000 κατοικιών Εβραίων εποίκων, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρότερη έναρξη της επιχείρησης απομάκρυνσης περίπου 40 οικογενειών Εβραίων εποίκων από τον εποικισμό Αμόνα, κατ' εφαρμογή απόφασης του ισραηλινού Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το ίδιο διάστημα, οι ακροδεξιοί υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου, όπως οι υπουργοί Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν και Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ, κάλεσαν τον πρωθυπουργό να δείξει «συμπάθεια» στις οικογένειες των εποίκων του εποικισμού Αμόνα. Ο Ν. Μπένετ παράλληλα εκτίμησε ότι η εξέλιξη θα οδηγήσει στο τέλος στην «επικυριαρχία του Ισραήλ σε όλη τη γη της "Ιουδαίας και Σαμάριας"» (σ.σ. όπως αποκαλούν οι έποικοι τα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης)...

Στις Βρυξέλλες, για τις δικές της σκοπιμότητες η επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, σημείωσε ότι «η συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας θέτει σε άμεσο κίνδυνο την προοπτική ειρηνικής επίλυσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, καθιστώντας ενδεχομένως αδύνατη τη λύση των δύο κρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ