Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις για διάταγμα για τη διαφθορά

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Την αντίδραση κομμάτων και του λαού έχει προκαλέσει στη Ρουμανία το έκτακτο διάταγμα που ενέκρινε τα ξημερώματα της Τετάρτης η νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Σορίν Γκριντεάνου, που αποποινικοποιεί όλες τις υποθέσεις διαφθοράς για ποσά έως 43.500 ευρώ. Ετσι πολλοί πολιτικοί, αξιωματούχοι και κρατικοί υπάλληλοι που είναι στην φυλακή για τέτοιες υποθέσεις θα μπορούσαν να απαλλαγούν.

Το διάταγμα, που είχε φωτογραφικό χαρακτήρα για να απαλλαγούν αστοί πολιτικοί, δημιούργησε αντιπαράθεση στα αστικά πολιτικά κόμματα και δικαιολογημένη αντίδραση του λαού, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνει. Διαδηλώσεις γίνονταν ως χτες το βράδυ σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα που απαιτούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Χτες παραιτήθηκε ο υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου, Φλορίν Ζιάνου, ενώ ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Αντιδράσεις υπήρξαν για το διάταγμα και από διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπου συμμετέχει η αστική τάξη της Ρουμανίας (ΕΕ, ΝΑΤΟ), γιατί ...δυσφημούνται από τη μη καταπολέμηση της διαφθοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ