Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύλληψη μέλους πληρώματος τουρκικού πλοίου

Την σύλληψη με βάση το άρθρο 149α του Ποινικού Κώδικα (περί κατασκοπείας) ενός 51χρονου αλλοδαπού, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «MAKBULE ANA», με σημαία Τουρκίας, ανακοίνωσε χτες με δελτίο Τύπου το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό έγινε την περασμένη Τετάρτη. Συγκεκριμένα το λιμεναρχείο Ελευσίνας «ενημερώθηκε ότι πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε» τον 51χρονο «να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος - Πειραιά». Στη συνέχεια το Λιμεναρχείο που διενεργεί και την προανάκριση, ενημέρωσε την «Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του ΠΚ». Την περασμένη Πέμπτη ο 51χρονος «προσήχθη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος» για τις 9 Φλεβάρη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν και το κινητό του τηλέφωνο έχει σταλεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ