Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
«Σηκώνει» ποσοτική χαλάρωση και «μπλοκάκια»

Σε νέο πεδίο δικομματικής αντιπαράθεσης αναδεικνύει η ΝΔ τη δυνατότητα ή αδυναμία της κυβέρνησης να εντάξει την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία στο πρόγραμμα της περιλάλητης ποσοτικής χαλάρωσης, βασικό αίτημα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων ώστε να επιτύχουν ευνοϊκότερους όρους δανεισμού από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση το Μάρτη, θυμίζει δηλώσεις - δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την «ανάγκη» για ένταξη στον QE και χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών «ανεύθυνη και τυχοδιωκτική», παρουσιάζοντας την κυβέρνηση ως «ανίκανη» να διαχειριστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκείνοι μπορούν.

Την ίδια ώρα, σηκώνουν ψηλά και το θέμα με τα λεγόμενα «μπλοκάκια». Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, έσπευσε με δήλωσή του να καταγγείλει τις «διπλές εισφορές», ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω «την καταστροφική ρύθμιση», βρίσκοντας ταυτόχρονα ευκαιρία να προπαγανδίσει τη δική του δοσολογία μέτρων, λέγοντας ότι «μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών, ώστε να ανασάνει η οικονομία» και να προσελκύσουν «επενδύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ