Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι πασχίζει να κλείσει την «αξιολόγηση»

Εκ νέου διαβεβαιώσεις στην αστική τάξη ότι η «κυβέρνηση επιμένει και εργάζεται σκληρά και με προσήλωση ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η β' "αξιολόγηση"» παρείχε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκαλύπτοντας ότι αυτό θα σηματοδοτήσει νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, με σωρό νέων μέτρων, ο Δ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι η κυβέρνηση «υλοποιεί τα συμφωνηθέντα» και καθησύχασε το εγχώριο κεφάλαιο ότι «ο συσχετισμός που διαμορφώνεται αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, η διάθεση λήψης πρωτοβουλιών από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να γεφυρωθούν οι διαφορές, αλλά και η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας συνηγορούν στο ότι σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη στο μέτωπο αυτό».

«Εχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα και ο στόχος για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα επιτευχθεί», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΕΚΤ - η ένταξη στο οποίο θα δώσει στους επιχειρηματικούς ομίλους την πρόσβαση σε φτηνό χρήμα - και προσδιορίζοντας χρονικά τον Μάρτη ως το πιθανότερο να συμβεί αυτό. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου απέκλεισε επίσης το σπάσιμο της «αξιολόγησης», λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί «συνολική συμφωνία, συμφωνία για όλα τα ζητήματα, έτσι ώστε να μην αφεθεί καμία σκιά και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» και πως «τεμαχισμός της "αξιολόγησης" δεν νοείται».

Ο Δ. Τζανακόπουλος απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις και να προσδιορίσει ποιες είναι οι «παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» στις οποίες η κυβέρνηση «δεν θα υποχωρήσει». Αφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, αρκούμενος να αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «αυτήν τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση με επίσημο τρόπο, η οποία να περιλαμβάνει μια συνολική λύση των εκκρεμών ζητημάτων. Οταν τεθεί αυτή η συνολική πρόταση υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης, από τη δική μας μεριά θα σκεφτούμε ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές λύσεις».

Απέφυγε επίσης να απαντήσει στο που «σκαλώνει» η διαπραγμάτευση για την Ενέργεια, όπου εξελίσσεται ένα παράλληλο ευρύτερο παζάρι, περιοριζόμενος στη δήλωση ότι «υπάρχουν κάποιες τεχνικές διαφορές, οι οποίες όμως, κατά τη γνώμη μας, είναι εύκολα επιλύσιμες στο βαθμό που θα υπάρξει μια συνολική πολιτική συμφωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ