Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Εξέτασε τρεις νέες υποθέσεις για άρσεις ασυλίας

Τις υποθέσεις περί άρσης ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελ. Αυλωνίτου, και του βουλευτή της ΝΔ, Θ. Καββαδά, εξέτασε χτες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οσον αφορά την πρώτη υπόθεση, η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας απέρριψε την εξέταση της υπόθεσης, κάνοντας δεκτή τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ότι η δίωξη θα έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος, «περί ευθύνης υπουργών». Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της γνωμοδότησης της Επιτροπής. Υπέρ ψήφισαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι. Κατά η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής απουσίαζε από την αίθουσα.

Η Επιτροπή απέρριψε κατά πλειοψηφία την εισαγγελική πρόταση για την άρση της ασυλίας της Ελ. Αυλωνίτου, εξαιτίας μήνυσης για χειροδικία και εξύβριση που είχε υποβάλει προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), ενώ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει μήνυση με ανάλογες κατηγορίες. Κατά της άρσης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων. Τα άλλα κόμματα (ΝΔ, Χρυσή Αυγή) τάχθηκαν υπέρ της άρσης. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ προκειμένου η υπόθεση - λόγω και των αλληλομηνύσεων - να ξεκαθαριστεί στο δικαστήριο.

Απορρίφθηκε από την Επιτροπή και η εισαγγελική πρόταση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, για υπόθεση που αφορούσε την περίοδο που ήταν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λευκάδας. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ζήτησε την άρση της ασυλίας του. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ