Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Ν. ΑΦΡΙΚΗ
Απεργίες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-

Διήμερη απεργία ξεκίνησαν χτες χιλιάδες Νοτιοαφρικανοί εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα - διαμαρτυρία του Κογκρέσου Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων, για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης του Προέδρου της Νότιας Αφρικής, Θάμπο Μπέκι.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, σε δημόσια μέσα μεταφοράς, δημοτικές υπηρεσίες, σχολεία και εργοστάσια πήραν μέρος στην απεργία και συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις και πορείες σε αρκετά αστικά κέντρα. Αφορμή των αντιδράσεων είναι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων οργανισμών και κρατικών εταιριών (μεταξύ τους ο φορέας δημόσιων συγκοινωνιών «Τράσνετ», η αμυντική βιομηχανία «Ντένελ», η εταιρία ηλεκτροδότησης «Εσκομ» και ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός «Τελκόμ») μέσα στα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 13 δισ. δολαρίων.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν λέγοντας πως το ήδη εφαρμοσθέν πρόγραμμα «αναδόμησης» της οικονομίας έχει προκαλέσει τουλάχιστον 200.000 ανέργους και πως η ανεργία θα κορυφωθεί περαιτέρω εάν τεθεί σε εφαρμογή η ιδιωτικοποίηση σημαντικών δημοσίων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ