Πέμπτη 30 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σε δίκη οι οκτώ Δυτικοί

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Το καθεστώς των Ταλιμπάν ανακοίνωσε χτες ότι οι οκτώ Δυτικοί που κρατούνται επί τρεις εβδομάδες με την κατηγορία του «προσηλυτισμού στο Χριστιανισμό» θα δικαστούν από ισλαμικό δικαστήριο, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

Οι δύο Αμερικανοί, τέσσερις Γερμανοί και δύο Αυστραλοί, μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Στέγη Τώρα», που εδρεύει στη Γερμανία, παραμένουν υπό κράτηση μαζί με 16 Αφγανούς που δούλευαν γι' αυτήν.

Το επίσημο αφγανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπακτάρ» μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Ουακίλ Αχμέντ Μουταουακίλ, σύμφωνα με τον οποίο «μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα η υπόθεση θα πάει σε δικαστήριο που θα αποφασίσει σύμφωνα με τη Σαρία» (τον ισλαμικό νόμο). Σύμφωνα με την εκδοχή της Σαρία που εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν, η ποινή για ξένους που επιδίδονται σε προσηλυτιστική δραστηριότητα είναι τρεις με δέκα ημέρες φυλάκιση και απέλαση. Η ποινή για τους Αφγανούς που γίνονται Χριστιανοί είναι θάνατος.

Τον τελικό λόγο για την υπόθεση, σύμφωνα με τον Μουταουακίλ, θα έχει ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, μουλάς Μοχαμάντ Ομάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ