Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιπαράθεση Τραμπ με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας Τάρεκ ελ Αϊσαμί, με την κατηγορία ότι διευκόλυνε διακίνηση ναρκωτικών, κατηγορία που την απέρριψε ως άθλια προβοκάτσια, ο Πρόεδρος Τραμπ επανήλθε με παρέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας. Ζήτησε την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπεζ, και συναντήθηκε με την γυναίκα του, Λίλιαν Τιντόρι, μέσω του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο.

Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, με την υπουργό Εξωτερικών, Ντέλσι Ροντρίγκες, να δηλώνει ότι «ο Τραμπ υπερασπίζεται και ζητάει την απελευθέρωση ενός διοργανωτή αιματηρών αντισυνταγματικών δραστηριοτήτων το 2014, που οδήγησαν στο θάνατο 43 ανθρώπους και στον τραυματισμό πάνω από 800. Για αυτές τις πράξεις έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω της αρμόδιας αρχής Τηλεπικοινωνιών προχώρησε στην απαγόρευση στο αμερικανικό κανάλι CNN στα ισπανικά να μεταδίδει σήμα για 30 μέρες και προχωράει σε δικαστική διερεύνηση, γιατί το τελευταίο διάστημα το κανάλι, πέρα από τη σκληρή κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, προχώρησε σε ρεπορτάζ που καλούν σε βίαιες ενέργειες, ενώ εμφανίζουν τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο σε πλάνα με αιματοβαμμένες σημαίες της χώρας και αίματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την αρχή των Τηλεπικοινωνιών, αυτό αντιβαίνει στο σύνταγμα, που διώκει όσους επιδιώκουν το μίσος και την προτροπή στη βία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ