Κυριακή 19 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωμένη μέχρι τα μπούνια η κυβέρνηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Σε αυτά τα επικίνδυνα για το λαό σχέδια, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην υλοποίησή τους, ικανοποιώντας βλέψεις της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση, σε μια υπόθεση που βρωμά ολοένα κι εντονότερα μπαρούτι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετέχων στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος δέχτηκε τα ...συγχαρητήρια του Αμερικανού ομολόγου του, Τζ. Μάτις, «διότι εν μέσω οικονομικής κρίσης (σ.σ. η Ελλάδα) καλύπτει στο ακέραιο τις οικονομικές και στρατιωτικές υποχρεώσεις της απέναντι στη Συμμαχία», όπως επιχαίρει χαρακτηριστικά η ελληνική κυβέρνηση στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ελλάδα είναι στις 5 χώρες που «πιάνουν» το ΝΑΤΟικό στόχο, 2% του ΑΕΠ τους να πηγαίνει ετησίως για εξοπλιστικές δαπάνες, γεγονός που εκφράζει, μαζί με άλλα, την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης και διαχρονικά των κυβερνήσεών της, όποιον μανδύα κι αν ενδύονται, να μετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δεν περνά απαρατήρητο ότι τα συχαρίκια ήρθαν λίγες μέρες αφότου η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε και επισήμως αίτημα στην αμερικανική να ξεκινήσει εκσυγχρονισμός ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και να εξεταστεί η αγορά αεροσκαφών F-35 από το αμερικανικό μονοπώλιο της «Lockheed Martin», ενώ προχωρά, στο μεταξύ, ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών P-3, από το ίδιο μονοπώλιο, με προϋπολογισμό της τέτοιας μπίζνας περίπου 500 εκατ. δολάρια. Αεροσκάφη, που, όπως επιβεβαιώνουν και αρμόδια στελέχη, επιχειρούν για να καλύψουν και «συμμαχικές υποχρεώσεις της χώρας».

Επιπλέον, ο Ελληνας ΥΠΑΜ έσπευσε να πανηγυρίσει για την παραμονή στο Αιγαίο της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2, ενώ φαίνεται να έδωσε μια ιδέα της τέτοιας πρεμούρας για βαθύτερη εμπλοκή στις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες, στις διμερείς επαφές που είχε στο περιθώριο της ΝΑΤΟικής Συνόδου με τους ομολόγους του από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, όπως και με τον Ανώτατο Διοικητή των ΝΑΤΟικών Δυνάμεων Ευρώπης και Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Αμερικανό στρατηγό Κ. Σκαπαρότι, με τον οποίο «συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δεν προκαλεί εντύπωση και η τοποθέτηση του Ελληνα Α/ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη στο συνέδριο του ΓΕΑ, την Πέμπτη, ότι «η Ελλάδα είναι σε μια από τις πιο ευαίσθητες, σήμερα, περιοχές του κόσμου. Ταυτόχρονα είναι πάροχος ασφαλείας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, με τις Ενοπλες Δυνάμεις να παίζουν ρόλο - κλειδί σε αυτό το ζήτημα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ