Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ
Εκοψε την πίτα της την Κυριακή

Πολύ μικρός αποδείχτηκε ο χώρος του Μουσείου της Μακρονήσου για να χωρέσει το πλήθος των αγωνιστών Μακρονησιωτών, των φίλων και απογόνων τους, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση τιμής που οργάνωσε την Κυριακή το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), με αφορμή την κοπή της πίτας της Ενωσης.

Στην εκδήλωση όπου απονεμήθηκαν και τιμητικά βραβεία μνήμης και τιμής σε ηλικιωμένους αγωνιστές παραβρέθηκαν η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, του ΣΦΕΑ 1967 - 1974, της Ενωσης Μνήμης Διαμαντή, ο Κώστας Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος του «Σπιτιού του Αγωνιστή κ.ά.

Καλωσορίζοντας τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, Γρηγόρης Ριζόπουλος, ευχήθηκε για μια καλή αγωνιστική χρονιά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημείωσε επίσης ότι το Μουσείο και η ΠΕΚΑΜ με τη δράση τους προσπαθούν να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν στο κολαστήριο της Μακρονήσου, να μεταδώσουν τα μηνύματα του αγώνα των Μακρονησιωτών κρατουμένων και δολοφονημένων από το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό καθεστώς. Η Γ. Μαχαίρα, Γραμματέας της ΠΕΚΑΜ, διάβασε κείμενα του Μενέλαου Λουντέμη, ενώ ο Ν. Κυρίτσης εξιστόρησε τα γεγονότα της μεγάλης σφαγής της Μακρονήσου (29/2 - 1/3/1948).

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές όλων για καλή υγεία και αγωνιστική ανάταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ