Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους συμβασιούχους στην Οδοντιατρική Αθήνας

Την αλληλεγγύη του στους 45 συμβασιούχους του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι βιώνουν για χρόνια την εργασιακή ομηρία, εργαζόμενοι σε θέσεις όλων των ειδικοτήτων, εκφράζει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του.

Οπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι αυτοί συνάπτουν συμβάσεις με διάρκεια κατά περίπτωση 10μηνες ή 11μηνες, μένοντας άνεργοι για έναν ή δυο μήνες το χρόνο αντίστοιχα. Από το Σεπτέμβρη του 2015, υπογράφουν μηνιαίες συμβάσεις, ενώ οι συμβάσεις τους έχουν έναν ορίζοντα μέχρι τον Αύγουστο του 2017, στην καλύτερη περίπτωση.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ τονίζει: «Η εφαρμογή της υποτιθέμενης λύσης του υπουργείου Παιδείας, με τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μόνο λύση δεν έδωσε στα προβλήματα των εργαζομένων. Με βάση την σχετική τροπολογία, δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εργαζομένων με συμβάσεις έργου, ή από προηγούμενη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι μισθοί τους. Είναι υποχρεωμένοι να ζουν στην ανασφάλεια, βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης (σε περίπτωση που δεν επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις τους), όπως έγινε στην περίπτωση εργαζομένης, η οποία δούλευε επί εννέα χρόνια ως βιβλιοθηκονόμος. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απόλυσης δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση».

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Παράλληλα, αναδεικνύει τις ευθύνες των διοικήσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που υλοποιούν αυτές τις κατευθύνσεις.

Καλώντας τους εργαζόμενους να αγωνιστούν, προβάλλει τα αιτήματα για: Επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Αμεση αποκατάσταση των μισθολογικών δικαιωμάτων. Πρόσληψη των εργαζομένων με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση αυτής της απαράδεκτης μορφής συγκαλυμμένης μισθωτής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ