Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πολιτεία κωφεύει στα αιτήματα του Δήμου

Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο Δήμος Αγίου Παύλου, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο που η πολιτεία αντιμετωπίζει τα αιτήματα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι υπεύθυνοι κρατικοί φορείς αδιαφορούν για το γεγονός ότι σε παγίδα θανάτου για εκατοντάδες παιδιά μετατρέπεται η περιοχή, όπου γίνονται τα έργα για την κατασκευή του «κόμβου 7» της περιφερειακής οδού.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Αγίου Παύλου καταγγέλλει τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας που ξεκίνησαν την «αναμόρφωση» του «Κ7» (έξοδος στον περιφερειακό - περιοχή Επταπυργίου) χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψη τους τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Τα έργα αυτά που γίνονται στον κόμβο αποκόπτουν όλες τις προσβάσεις στο Δημοτικό Γήπεδο του Αγίου Παύλου, ενώ δεν προβλέπεται στη μελέτη κανένα έργο διευκόλυνσης της προσπελασιμότητας στο χώρο (πεζοδρόμια, αερογέφυρες κλπ.). Ετσι αποκλείονται ουσιαστικά στο εξής από την άθληση 1.200 παιδιά ηλικίας 8-23 ετών, που γυμνάζονται στο γήπεδο όπως και οι 13 ομάδες που φιλοξενούνται σ' αυτό.

Για το θέμα απευθύνθηκε ο Δήμος του Αγίου Παύλου στους τοπικούς φορείς και στις αστυνομικές αρχές, αλλά λύση δεν πήρε. Μετά από αυτό αποφάσισε να θέσει το πρόβλημα στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, με τη μορφή της κινητοποίησης, έχοντας την πεποίθηση, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ότι «τα περιβόητα μεγάλα έργα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς δεν πρέπει να εξυπηρετούν τους λίγους, αλλά να έχουν ως γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες». Ακόμη, με αφορμή το συγκεκριμένο έργο και τις ελλιπείς μελέτες, βάσει των οποίων κατασκευάζεται ο Δήμος εκτιμά ότι αυτές οι λαϊκές ανάγκες είναι που πρέπει να καθορίζουν το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, και όχι τα έργα - βιτρίνα που στην πραγματικότητα την υποβαθμίζουν σε σκιαμαχία ή κοκορομαχία στις πλάτες του λαού».

Οπως δηλώνει ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχονάς, όταν θέτει το πρόβλημα στους εμπλεκόμενους φορείς, όπως η Εγνατία ΑΕ και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας λαμβάνει την απάντηση, «σιγά το πρόβλημα». Λύση, ωστόσο, οι ίδιοι φορείς δε δίνουν.

Για το σκοπό του καλύτερου συντονισμού των ενεργειών ο Δήμος συγκάλεσε χτες το βράδυ σύσκεψη, όπου έλαβαν μέρος αθλητικά σωματεία της περιοχής, τοπικοί φορείς καθώς και η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ