Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
«Τίγρεις»: Κόλπο η πρόταση εκεχειρίας

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Η οργάνωση «Τίγρεις των Ταμίλ» απέρριψε την κυβερνητική πρόταση για μια «αμοιβαία εκεχειρία», χαρακτηρίζοντάς την ως κόλπο με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού της χώρας από την πολιτική κρίση που ταλανίζει τις τάξεις της, σύμφωνα με τον κόμβο TamilNet.com.

Η κρίση για την οποία μιλούν οι «Τίγρεις των Ταμίλ» αφορά την αγωνιώδη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην Πρόεδρο Καμαρατούνγκα, προσπάθεια που σύμφωνα με χτεσινή ανταπόκριση του «Ρόιτερς» απέτυχε: «Η κυβέρνηση έχει απορρίψει επανειλημμένως τις προτάσεις μας για εκεχειρία... τώρα που αντιμετωπίζει κρίση, καλεί για εκεχειρία, αλλά δεν έχουμε καμιά πρόθεση να επιβιβαστούμε σε ένα πλοίο που βυθίζεται», ανέφερε πολιτικός εκπρόσωπος των «Τίγρεων».

Η κυβέρνηση της Λαϊκής Συμμαχίας, που έχει χάσει την πλειοψηφία από τον Ιούνιο, δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το Ηνωμένο Εθνικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη, ημέρα επανέναρξης της λειτουργίας της Βουλής, οπότε αναμένεται να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όλοι περιμένουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ