Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση και πορεία τυφλών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από στάση στο υπουργείο Εργασίας, κατέληξε η χτεσινή κινητοποίηση των τυφλών, με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, η οποία κατήγγειλε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και ανέδειξε τις ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και στην ΕΣΑμεΑ.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης. Αφορμή για τη χτεσινή κινητοποίηση ήταν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, την ίδια στιγμή που η «σφαγή» αυτή ήδη κλιμακώνεται στα ΚΕΠΑ και οι Σχολές Τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στενάζουν από την υποχρηματοδότηση. Παράλληλα, δρομολογούνται η κατάργηση των επιδομάτων των ΑμεΑ και των άλλων κοινωνικών επιδομάτων μέσω του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος και η δραστική συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών Πρόνοιας.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας των τυφλών με τον Χρ. Βερναρδάκη, υπουργό Επικρατείας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι περικοπές βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - κουαρτέτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ