Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, εντείνεται η αλληλεγγύη

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», στον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει ενάντια στο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που παίρνουν και λειτουργούν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης», χωρίς όμως να προσλαμβάνουν και τους εργαζόμενους που εργάζονταν σε αυτά.

Θυμίζουμε ότι το ΠΔ 178/2002 προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος για το συγκεκριμένο ΠΔ και αναμενόταν να σταλεί στις Επιθεωρήσεις Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθησυχάζει τους εργαζόμενους, αφού, όπως καταγγέλλουν, η Επιθεώρηση Εργασίας, παρότι ενημερώθηκε, αρνήθηκε να παρέμβει όταν χτες η «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» γέμιζε με εμπορεύματα για να λειτουργήσει το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης» στον Αλμυρό Βόλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενημερώσουν πλατιά το λαό και τη νεολαία για τον πολύμηνο αγώνα τους, στελέχη του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) επισκέφθηκαν χτες την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και συζήτησαν με τους φοιτητές.

Η δε Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, με στόχο την ενίσχυση του αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων της «Καρυπίδης», προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/3, στις 6 μ.μ., στο κέντρο της Περαίας.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι του "Καρυπίδη" δεν μας είναι άγνωστοι. Είναι οι άνθρωποι που μας εξυπηρετούν όταν πάμε να ψωνίσουμε. Είναι τα άνεργα αδέλφια μας ή τα παιδιά μας, τα παιδιά τους πάνε στο ίδιο σχολείο με τα δικά μας. (...) Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του καταστήματος της Περαίας κατοικούν στο δήμο μας, ενώ αρκετοί συντοπίτες δουλεύουν σε καταστήματα άλλων περιοχών. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι. Και τώρα έχουν ανάγκη την ενεργό συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού καλεί όλους τους συντοπίτες και τις συντοπίτισσες να σταθούν δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων του "Καρυπίδη". Να σταθούμε όλοι στο πλευρό τους και στην περιφρούρηση του αγώνα τους. Να συμμετέχουμε όλοι στην καμπάνια αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων, ειδών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ