Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κομβική δοκιμασία

Σε μια δύσκολη έδρα, όπου ηττήθηκαν αρκετά φαβορί (Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ) αλλά ιδιαίτερα φιλική για τον ίδιο λόγω της σχέσης των οπαδών, ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (20.00, ΕΡΤ2) για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας να ξεπεράσει το... σοκ της αναπάντεχης εντός έδρας ήττας από τη Γαλατασαράι την περασμένη Παρασκευή. Για τους «ερυθρόλευκους» την προηγούμενη αγωνιστική χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας βάσει και του συνδυασμού αποτελεσμάτων (ήττες Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρ). Την ίδια στιγμή, η ήττα από τη Γαλατά συνεχίζει να κρατάει ρευστή την κατάσταση και για το στόχο της τρίτης θέσης για τους «ερυθρόλευκους». Ετσι, τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για ψυχολογικούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας (ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ) η νίκη έχει το χαρακτήρα της επιτακτικής ανάγκης για τον Ολυμπιακό. Κάτι που ισχύει και για τον γηπεδούχο Ερυθρό Αστέρα, που δίνει τη δική του μάχη προκειμένου να παραμείνει εντός της πρώτης οκτάδας και στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ετσι, δεν είναι τυχαίο που ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για τη σημερινή αναμέτρηση, έκανε λόγο για μια δύσκολη αποστολή που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας οι παίκτες του. Για τον ίδιο ο αγώνας κόντρα στη Γαλατά αποτελεί ένα μάθημα ότι η συγκέντρωση θα πρέπει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Κάτι που, όπως είπε, είναι βασικό ζητούμενο για σήμερα κόντρα σε μια ομάδα που δείχνει να έχει ανεβασμένους ρυθμούς ενώ εντός έδρας βγάζει αρκετό δυναμισμό.

Για μια ακόμη φορά φέτος τα προβλήματα λίγο πριν από μια κρίσιμη αναμέτρηση δεν λείπουν για τον Ελληνα τεχνικό αφού αμφίβολοι για σήμερα είναι δύο βασικά ατού, ο Βασίλης Σπανούλης (ίωση) και ο Ματ Λοτζέσκι (ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα).

  • Αλλα σημερινά ματς: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Νταρουσάφακα (18.00 Novasports 1), Γαλατασαράι - Ούνιξ Καζάν (20.00 Novasports 2), Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (22.00 Novasports 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ