Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Ξανά «μπροστά» ο Σουλτς

Οριακό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) μετά από βδομάδες όπου στην πρώτη θέση εμφανίζονταν οι Χριστιανοδημοκράτες, καταγράφει δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA στη χτεσινή «Bild».

Δύο μέρες μετά την oμόφωνη εκλογή του Μάρτιν Σουλτς στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), αυτό εμφανίζεται να έχει την υποστήριξη του 32% των ψηφοφόρων ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ και το αδελφό βαυβαρικό κόμμα (CDU/CSU) παραμένουν στο 31%.

Το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) παρέμεινε στο 11,5%, ενώ το σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα «Αριστερά» (Linke) λαμβάνει σταθερά το 8,5%, όπως και οι Πράσινοι το 6,5% των ψήφων. Το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) έχασε μισή εκατοστιαία μονάδα, καταλήγοντας στο 6,5%.

Το INSA διεξήγαγε τη δημοσκόπηση το διάστημα 17 - 20 Μάρτη σε δείγμα 1.933 ανθρώπων. «Το SPD και η Ενωση (CDU/CSU) έρχονται στήθος με στήθος τώρα, με ένα μικρό προβάδισμα για το SPD», είπε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, πρόεδρος του ινστιτούτου INSA. «Μια μεγάλη συμμαχία δεν εγγυάται πλέον αυτόματα ότι η Αγκελα Μέρκελ θα (ξανα)γίνει καγκελάριος», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ