Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Νέα ένοπλη οργάνωση

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Την ύπαρξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Το Μάτι του Λαού» πίσω από την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Κοσσοβάρου Αλβανού πολιτικού αναλυτή, νυν στελέχους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου (και πρώην επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας επί Τίτο), Αζέμ Βλάσι, επιβεβαίωσε χτες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTV21 ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου (πρώην αρχηγός του ΟΥΤΣΕΚΑ), Χασίμ Θάτσι.

Ο Θάτσι ανέφερε ότι στο στόχαστρο της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης είναι τουλάχιστον 26 άτομα, δικηγόροι, πολιτικοί, ιερωμένοι, πρώην διοικητές των αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ, επικαλούμενος λίστα που έχουν στην διάθεσή τους οι «δυνάμεις ασφαλείας» του προτεκτοράτου. Αφησε μάλιστα αιχμές κατά της Ρωσίας, λέγοντας πως «ορισμένα αδιαμφισβήτητα γεγονότα μάς οδηγούν άμεσα στη Μόσχα».

Προ ημερών η αστυνομία στο Κοσσυφοπέδιο συνέλαβε ως ύποπτο τον Μουράτ Τζαχάρι, που δέχτηκε τις κατηγορίες για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Α. Βλάσι.

Απορρίπτουν την πρόταση για «κοινή αγορά Δυτικών Βαλκανίων»

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ισα Μουστάφα απέρριψε την πρόταση που διατύπωσε στην πρόσφατη σύνοδο πρωθυπουργών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Σαράγεβο ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διεύρυνση και τις Σχέσεις Καλής Γειτονίας, Γιοχάνες Χαν, περί της δημιουργίας μίας «δυτικοβαλκανικής κοινής αγοράς» και της δημιουργίας ενός «ενιαίου χώρου οικονομικής ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ