Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για σχέσεις με τη Ρωσία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε πως η ρωσική κυβέρνηση είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στη συνεργασία του Πολ Μάναφορ, που ήταν επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο εκατομμυριούχο Ολεγκ Ντερίπασκα. Αφορμή έδωσαν οι προχτεσινές πληροφορίες του πρακτορείου ΑΡ πως ο Μάναφορ είχε υπογράψει το 2006 ετήσιο συμβόλαιο ύψους 10.000.000 δολαρίων με τον Ρώσο ολιγάρχη, προκειμένου να παρουσιάσει μια πιο θετική εικόνα της Ρωσίας σε ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Τότε, πάντως, ο Μάναφορ δεν είχε σχέση με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ...

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δυσφορία προκαλούν σε Ντουμπάι και Αγκυρα τα πρόσφατα μέτρα περιορισμού που επέβαλαν προ ημερών οι αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών μεγαλύτερων από ένα κινητό τηλέφωνο στις καμπίνες αεροσκαφών συγκεκριμένων αεροπορικών εταιρειών, που κάνουν απευθείας πτήσεις σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο από χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και την Τουρκία.

Τα μέτρα αυτά είναι πιθανό να προκαλέσουν μεσοπρόθεσμα οικονομικές ζημιές στις άμεσα θιγόμενες αεροπορικές εταιρείες (μεταξύ των οποίων σημαντικά μονοπώλια όπως η «Etihad Airlines», «Turkish Airlines») και να οξύνουν τις κόντρες με ανταγωνιστικές εταιρείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Ετσι έχουν ξεκινήσει προσπάθειες και παζάρια για εξαίρεση από τους περιορισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ