Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
Καταγγέλλει τη διοργάνωση «λευκής νύχτας»

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, που λήφθηκε με την ψήφο των παρατάξεων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, να συνδιοργανώσει χτες Πέμπτη μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας την περιβόητη «Λευκή Νύχτα» (λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα), καταδικάζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας.

«Οι "Λευκές Νύχτες" βάζουν από το παράθυρο αυτό που επιχειρεί και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: Την απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη», σημειώνει το Σωματείο, ενώ υπογραμμίζει τον κάλπικο χαρακτήρα των επιχειρημάτων ότι τάχα «η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά». «Τα ίδια χρεοκοπημένα επιχειρήματα», τονίζει, «επιστρατεύονται και για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα και να απαιτήσουν: Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Την απόφαση για διοργάνωση «λευκής νύχτας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Βέροιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ