Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υπερασπίστηκαν αγωνιστικά την απόφαση αποκλεισμού του φασιστικού ψηφοδελτίου

Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των εκπροσώπων του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου και... η ΔΑΚίτικη παράταξη ΑΔΗΚ έσπευσε να καταθέσει δική της προσφυγή για παύση της εκλογικής διαδικασίας!

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια
Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης να μείνουν έξω από τα σωματεία οι φασίστες, υπερασπίστηκαν αγωνιστικά εργαζόμενοι του Δήμου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες έξω από τα δικαστήρια, μετά από κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ταξικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές.

Το δικαστήριο απέρριψε την έκδοση προσωρινής διαταγής που είχε ζητήσει με ασφαλιστικά μέτρα η χρυσαυγίτικη παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης», προκειμένου να επιβάλει τη συμμετοχή της στις εκλογές του Συλλόγου, κόντρα στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

Το νήμα από τους χρυσαυγίτες, ωστόσο, πήρε η ΔΑΚίτικη παράταξη ΑΔΗΚ, η οποία μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου, έσπευσε και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στα οποία επικαλείται την παραίτηση μελών της Εφορευτικής Επιτροπής και ζητά από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία θα διατάζει την παύση της εκλογικής διαδικασίας και θα ορίσει προσωρινή διοίκηση στο Σύλλογο, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει σε νέα Γενική Συνέλευση και εκλογή νέας εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Με τη νέα προσφυγή είναι προφανές ότι επιχειρείται ανοιχτή υπονόμευση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων και φυσικά η παραμονή του σωματείου σε αδράνεια, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση.

Θυμίζουμε ότι 4 από τα 5 μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, καθώς και ο ένας αναπληρωματικός, από την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής τους άρχισαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Παρέμεινε μόνο ένας, ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ, για να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ενάντια στους φασίστες και να φέρει σε πέρας τις εκλογικές διαδικασίες.

Υπόθεση των εργαζομένων να ορθωθεί τείχος αντίστασης στο φασισμό

Στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί, παραβρέθηκε ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γγ της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη προετοιμασίας των εργαζομένων για αποφασιστική απάντηση απέναντι στην προσπάθεια των χρυσαυγιτών να καταφέρουν το σκοπό τους μέσα από δικαστικά τερτίπια.

Ο Γιάννης Κουρμούλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε ότι αυτή η διαδικασία δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στα δικαστήρια. Είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των εργαζομένων, να ορθώσουν τείχος αντίστασης μέσα στους χώρους δουλειάς, να απομονώσουν τα εγκληματικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, να πετάξουν έξω τους φασίστες από τα σωματεία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις ευθύνες των συνδικαλιστικών παρατάξεων πλην της ΔΑΣ, καθώς τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που παραιτήθηκαν, ήταν εκπρόσωποί τους. «Το γεγονός ότι στην εφορευτική επιτροπή έχει μείνει μόνο ένας, ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ, δείχνει ότι δεν στέκονται όλοι στο ύψος των απαιτήσεων», σημείωσε. Και τόνισε ότι «η συσπείρωση στη ΔΑΣ, η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και η αντιπαράθεση με τους εχθρούς του εργατικού κινήματος, τους εχθρούς του λαού, είναι χρέος των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της (2017-09-02 00:00:00.0)
Σε ενίσχυσή της καλεί η ΔΑΣ στις σημερινές εκλογές (2017-03-30 00:00:00.0)
Εμπόδια στις αρχαιρεσίες βάζει το απερχόμενο ΔΣ (2015-09-17 00:00:00.0)
Καταπάτησαν απόφαση Γενικής Συνέλευσης (2015-04-08 00:00:00.0)
Ενστάσεις για ρεσιτάλ νοθείας κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις (2012-04-07 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ νοθείας από την ομάδα Βασιλόπουλου (2006-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ