Παρασκευή 24 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΝΗ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη δράση τους είναι οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Προχτές, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αποφάσισε την πραγματοποίηση σύσκεψης όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας στις 5 Απρίλη και αμέσως μετά το Πάσχα κινητοποίηση στη ΔΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ εξαπέλυσε ένα μπαράζ παρεμβάσεων και εκβιασμών σε βάρος των εργαζόμενων στην καθαριότητα και τη σίτιση, προκειμένου να υπογράψουν άρον άρον τις απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι συμβάσεις αυτές, μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση για παραμονή στη δουλειά μετά το 2017, ότι θα δουλεύουν 6 ώρες στην καθαριότητα και 8 ώρες οι τραπεζοκόμες (εκτελώντας και χρέη λαντζιέρη), ότι θα τους χρησιμοποιεί ο εργοδότης όπου θέλει (ακόμη και σε χώρους που πρόκειται να δημιουργηθούν αργότερα), ότι αποδέχονται να τηρούν «άκρα του τάφου σιωπή» για τη στάση του εργοδότη απέναντί τους και τις συνθήκες εργασίας ακόμη και μετά τη λήξη της σύμβασης, ότι ο χρόνος της απαιτούμενης προετοιμασίας για την παροχή εργασιών δεν θεωρείται χρόνος εργασίας.

  • Για το θέμα κατέθεσαν χτες Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Γιώργος Λαμπρούλης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας «εάν γνωρίζει αυτές τις επαίσχυντες συμβάσεις εργασίας που επιβάλλει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ». Ρωτούν ακόμα «ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης προκειμένου όλες οι καθαρίστριες και οι τραπεζοκόμες να παραμείνουν στη δουλειά τους με μόνιμη σταθερή εργασία, με σύγχρονους όρους και δικαιώματα και μετά το 2017, καθώς επίσης, εάν θα προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να στελεχωθούν και να αναβαθμιστούν πλήρως οι υπηρεσίες αυτές».
Πλούσια δράση των εργαζομένων και στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Με 4ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 3η ΥΠΕ, την Τετάρτη 22 Μάρτη, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» για την κάλυψη των κενών θέσεων και των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Είχαν προηγηθεί ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις (9 και 14 Μάρτη), συγκεντρώσεις και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς επίσης και παράσταση στο διοικητή της 3ης ΥΠΕ. Το σωματείο συμμετείχε επίσης στην απεργία των υγειονομικών στις 15 Μάρτη και τη συγκέντρωση μπροστά στις ΥΠΕ στην Αριστοτέλους μαζί με άλλα σωματεία.

Διοίκηση νοσοκομείου και ΥΠΕ προσανατολίζονται σε «μπαλώματα» με επικουρικούς και 12μηνα του ΟΑΕΔ και αρνούνται να συζητήσουν την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» καλεί τους εργαζόμενους να μην έχουν αυταπάτες, να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση διοίκησης και ΥΠΕ και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ