Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Διακήρυξη για τις αρχαιρεσίες της ΕΠΗΕΑ

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά, τώρα είναι η στιγμή όλοι εμείς να πάρουμε την υπόθεση της ζωής και της προοπτικής των οικογενειών μας στα χέρια μας. Να ξεπεράσουμε στην πράξη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να οργανώσουμε τον αγώνα μας από τα κάτω, μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς. Μέσα από αυτόν τον αγώνα (..) έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε το δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει».

Αυτό τονίζει στη Διακήρυξή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» μπροστά στις εκλογές της ΕΠΗΕΑ στις 4, 5 και 6 Απρίλη, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και οργάνων διοίκησης της Ενωσης.

Τις ίδιες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των μελών της ΕΠΗΕΑ για την ανάδειξη μελών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Στις εκλογές αυτές (όπου όλοι οι υποψήφιοι αναγράφονται σε ένα ψηφοδέλτιο), οι υποψήφιοι της ΔΑΣ είναι η Βαλσαμάκη Βασιλική (Κική) και ο Κουτσοβίλης Ευστράτιος (Στράτος).

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, επισημαίνει ότι «συντάσσεται στη λογική του λιγότερου κακού, παζαρεύει πόσο θα χάσουμε. Προβάλλει συντεχνιακά αιτήματα που απομονώνουν τον κλάδο από τον κοινό αγώνα, δεν βοηθούν στη συμμαχία και τη συμπόρευση των εργαζομένων ακόμα και μέσα στον κλάδο των ΜΜΕ».

Προειδοποιεί για τα επερχόμενα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα (αφορολόγητο, Ασφαλιστικό κ.ά.) και σημειώνει ότι η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην ΕΠΗΕΑ «πάλεψε για την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων του κλάδου των ΜΜΕ και αυτών με την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελευθεροεπαγγελματίες. Συνεχίζουμε με στόχους πάλης την ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, δεν παραγράφουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».

Παράλληλα, προβάλλει ένα πλαίσιο αιτημάτων, ζητώντας από τους εργαζόμενους του κλάδου να το υιοθετήσουν και να το διεκδικήσουν. Μεταξύ άλλων θέτει αιτήματα όπως:

«Αποκλείουμε οποιαδήποτε σκέψη για μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο. (...) Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση να τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. (...) Στις παροχές των Ταμείων πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (...). Αποκλείουμε οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση των εισφορών των εργαζομένων. Η πάλη για την υπεράσπιση των Ταμείων πρέπει να συνδέεται άρρηκτα με τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (...). Απαιτούμε επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των ανέργων» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ