Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΞΑΝΘΗΣ
Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Eurokinissi

Πριν από μερικές μέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή τεσσάρων νέων μετωπικών σταθμών διοδίων στο δίκτυο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», στο πλαίσιο της ΚΥΑ που προβλέπει την λειτουργία 18 σταθμών διοδίων στον οριζόντιο άξονα και τους τρεις βασικούς καθέτους άξονες. Πρόκειται για τους σταθμούς διοδίων στη Μέστη (Εβρου), στην Παμβώτιδα (Ιωάννινα), στην Ιεροπηγή (Καστοριά) και στους Ευζώνους (κάθετος άξονας Θεσσαλονίκης - Ευζώνων). Τα έργα ανατέθηκαν «πακέτο» στον πρώτο μειοδότη, την εταιρεία «Ακτωρ» και θα πρέπει να ολοκληρωθούν στο επόμενο εξάμηνο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, συνεχίζει την παραχώρηση των εθνικών οδών και των διοδίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και αυξάνει τους σταθμούς διοδίων και τις τιμές χρέωσης, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την καπιταλιστική κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια, να χρυσοπληρώνει συνεχώς και για τους δρόμους! Επειδή η χρησιμοποίηση του οδικού άξονα πρέπει να γίνεται ελεύθερα από όλους, και ο λαός ήδη έχει πληρώσει μέσω της φορολογίας και των τελών, τους αυτοκινητόδρομους αυτούς, δεν μπορεί να του επιβάλλεται το διπλό χαράτσι των διοδίων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί: Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων, ακυρώνοντας κάθε αντιλαϊκή συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες. Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του λαού. Να σταματήσει κάθε δίωξη και να ακυρωθεί κάθε καταδίκη όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν. Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού. Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους άνεργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ