Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στη Φινλανδία

Τη συνεργασία Φινλανδίας - Κίνας σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η καινοτομία και οι έρευνες στην Αρκτική, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να εξελίξουν οι ηγέτες των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη σκανδιναβική χώρα, πριν το ταξίδι του στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου θα συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον Φινλανδό Πρόεδρο, Σαόλι Νίινστο, τον πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα και εκπρόσωπο του φινλανδικού κοινοβουλίου, με τη δέσμευση να προωθηθούν περαιτέρω οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, το αμοιβαίο εμπόριο και οι επενδύσεις. Ενδεικτικά, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, «η Φινλανδία εκτιμά την πρωτοβουλία της Κίνας για τη δημιουργία της οικονομικής ζώνης "Δρόμος του Μεταξιού" και του θαλάσσιου "Δρόμου του Μεταξιού"».

Αυτή τη στιγμή η Φινλανδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας στην περιοχή της Σκανδιναβίας, ενώ η Κίνα είναι εδώ και 14 χρόνια ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Φινλανδίας στην Ασία.

Επιπλέον η Κίνα θα δανείσει δυο γιγάντια πάντα, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε ζωολογικό κήπο, ενώ ειδικοί θα ταξιδέψουν από την Κίνα στη Φινλανδία με σκοπό την ίδρυση ενός κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ