Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων μπροστά στην Πρωτομαγιά
Βιβλιοπαρουσίαση στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ

Το βιβλίο «Η Σιδερένια Φτέρνα» παρουσιάστηκε χτες δύο φορές στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ
Το βιβλίο «Η Σιδερένια Φτέρνα» παρουσιάστηκε χτες δύο φορές στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ
Το βιβλίο «Η σιδερένια φτέρνα» του Τζακ Λόντον παρουσίασε χτες στους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ. Η παρουσίαση έγινε δύο φορές, μια για την πρωινή και μια για την απογευματινή βάρδια, στο χώρο του εργοστασίου.

Ο πρόεδρος του σωματείου και της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών, Μανώλης Καραντούσας, συνόψισε στους εργαζόμενους το περιεχόμενο του βιβλίου, ενώ υπογράμμισε την αναλογία ανάμεσα στη σημερινή εποχή και σε όσα περιγράφει, με τη γλώσσα της μυθοπλασίας και της παραβολής, ο συγγραφέας του βιβλίου.

Η εκδήλωση και η προετοιμασία της έδωσαν το έναυσμα ώστε δεκάδες εργαζόμενοι να προμηθευτούν το βιβλίο και να το διαβάσουν. Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει αποφασίσει το Σωματείο με ορόσημο τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες.

«Οι ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται στο τιμόνι του σωματείου δίνουμε καθημερινά τη μάχη για όλα τα ζητήματα και ένα από τα κύρια καθήκοντά μας είναι η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την ΕΕ, την άρχουσα τάξη», σημείωνε το Σωματείο στο κάλεσμά του, «φωτίζοντας» τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι σχετικές πρωτοβουλίες.

Πολιτιστική έκθεση οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 131 χρόνων από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, ποίησης, χειροτεχνίας και άλλων μορφών πολιτιστικής παρέμβασης με θέμα «Εργαζόμενοι όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, προσφυγιά». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν τις δημιουργίες τους στο γραφείο του Σωματείου έως τις 25/4, για να προβληθούν στους χώρους του νοσοκομείου σε δημόσια εκδήλωση που θα διοργανώσει το Σωματείο για την Πρωτομαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ