Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εμποδίστηκε η προσπάθεια για ολοκληρωτικό εκφυλισμό

Με τη συμβολή της αποφασιστικής και σταθερής στάσης της «Ταξικής Ενότητας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), τόσο πριν όσο και στη διάρκεια του συνεδρίου, εμποδίστηκε η προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για ολοκληρωτικό εκφυλισμό του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (ΕΚΚ).

Η ΔΑΚΕ, η διάσπασή της, ΑΚΕ, και η ΠΑΣΚΕ στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την πρωτιά στο 35ο συνέδριο του ΕΚΚ, προχώρησαν σε πληθώρα αντικαταστατικών, παράνομων και αντισυνδικαλιστικών πράξεων. Μάλιστα, επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν επιπλέον 66 αντιπροσώπους στο συνέδριο.

Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά και ως αποτέλεσμα του μεταξύ τους πολέμου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ δεν έγινε δεκτή η εγγραφή τριών νέων σωματείων και δεν νομιμοποιήθηκαν οι αντιπρόσωποι των σωματείων - μελών που παρουσίασαν ξαφνική και εξωπραγματική αύξηση ψηφισάντων, στη συνέχεια, αφού τα βρήκαν μεταξύ τους, επιχείρησαν μέσα στο συνέδριο να αλλάξουν την απόφαση του ΔΣ. Προσπάθεια που απέτρεψε το σώμα του συνεδρίου, με αποτέλεσμα με συντριπτική πλειοψηφία να αποκλειστεί ο «στρατός» των 66 επιπλέον αντιπροσώπων.

ΔΑΚΕ, ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για δικαστική προσβολή των αποφάσεων, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και ζητώντας, η καθεμιά, τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους. Τελικά, όλες οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν από το δικαστήριο και την Κυριακή 9/4 πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Στις εκλογές συμμετείχαν τελικά 95 αντιπρόσωποι (από 93 στο προηγούμενο συνέδριο).

Η «Ταξική Ενότητα» ενισχύθηκε σε ψήφους και ποσοστά: Πήρε 22 ψήφους (είχε 20), ποσοστό 23,2% (είχε 21,5%) και 4 έδρες (όσες είχε).

Η «ΠΑΣΚΕ - Συνεργαζόμενοι» (επανενώθηκε με το διασπαστικό της ψηφοδέλτιο που συμμετείχε ξεχωριστά στο προηγούμενο συνέδριο) πήρε 28 ψήφους (είχε 20), ποσοστό 29,5% (είχε 21,5%) και 4 έδρες (είχε 3).

Η ΑΚΕ (διάσπαση της ΔΑΚΕ) πήρε 24 ψήφους, ποσοστό 25,3% και 4 έδρες.

Η ΔΑΚΕ πήρε 17 ψήφους (είχε 37), ποσοστό 17,9% (είχε 39,8%) και 3 έδρες (είχε 6).

Η «Ταξική Συσπείρωση» (στηρίχτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήρε 4 ψήφους (είχε 7), ποσοστό 4,1% (είχε 7,5%) και καμία έδρα (είχε 1).

Η «Ταξική Ενότητα», με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι κόντρα στις προσπάθειες ολοκληρωτικού εκφυλισμού του Εργατικού Κέντρου, αυτό που χρειάζεται είναι η αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στα ταξικά προσανατολισμένα σωματεία, το τσάκισμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ