Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
«Εκσυγχρονιστικές» απολύσεις

Τη διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας που προχώρησε στην απόλυση τριών εργαζομένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - Συνδικαλιστών Νομού Αρτα και ζητά την άμεση ανάκλησή τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας «με συνοπτικές διαδικασίες, με μια πρωτοφανή αδιαφορία και περιφρόνηση κάθε έννοιας δικαίου, νομιμότητας, κανονισμού κλπ. και χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως - ως όφειλε - τους ενδιαφερόμενους και το σωματείο, προχώρησε στη λήψη απόφασης - κατά πλειοψηφία - και τη γνωστοποίηση τριών απολύσεων και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη συνδικαλιστή για να άρουν τη συνδικαλιστική προστασία του, για να μπορούν να τον απολύσουν στη συνέχεια». Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι το σκεπτικό και το αιτιολογικό της απόφασής τους είναι προκατασκευασμένο και ανυπόστατο, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως οι διοικούντες του συνεταιρισμού «δηλώνουν με περισσό θράσος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις».

Η Συντονιστική Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς του νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυθέντες και να ασκήσουν πιέσεις για το σταμάτημα της αντεργατικής επίθεσης και της ανάκλησης των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ