Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΙΝΑ
Συνεχίζεται ο «στρατηγικός διάλογος»

Συνεχίζεται ο «στρατηγικός διάλογος μεταξύ Γερμανίας και Κίνας», όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών με αφορμή την επίσκεψη του Κινέζου ΥΠΕΞ, Γουάνγκ Γι, στο Βερολίνο (25-26 Απρίλη), όπου συναντήθηκε με την καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και τον Γερμανό ομόλογό του. Η επίσκεψη αυτή χαρακτηρίστηκε ως ο «τρίτος γύρος» στις επαφές στρατηγικής σημασίας των δυο χωρών, που προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών τους ομίλων.

Στη συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, έγινε εκτενής αναφορά στο πυρηνικό πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας που «παραβιάζει Διεθνείς Συνθήκες» και πώς αυτό «μπορεί να σταματήσει». Και οι δυο υπουργοί συμφώνησαν ότι «μια βιώσιμη και μόνιμη λύση μπορεί να βρεθεί όχι μόνο μέσω κυρώσεων, αλλά σε σύνδεση με τις διαπραγματεύσεις», ανακοίνωσε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Σχετικά με τις γερμανο-κινεζικές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, ο Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς θα πρέπει να γίνει βήμα - βήμα» και να συμφωνηθεί ότι «χρειαζόμαστε μια συνεργασία με ίσους όρους για τις κινέζικες επιχειρήσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη και για τις γερμανικές επιχειρήσεις στην Κίνα».

Η Αγκ. Μέρκελ τόνισε στον Κινέζο ΥΠΕΞ ότι υποστηρίζει τη συνάντηση κορυφής για τους νέους «δρόμους του μεταξιού», που θα γίνει στην Κίνα στις 14 Μάη, και εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επικείμενη συνάντηση των G-20 στο Αμβούργο θα επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα με τη στήριξη της Κίνας. Πάνω σε αυτό ο Γουάνγκ Γι κάλεσε και «τις δυο πλευρές να ανανεώσουν τη δέσμευσή τους στο ελεύθερο εμπόριο, στις ανοιχτές οικονομίες και σε μια υγιή ανάπτυξη της παγκοσμιοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ