Πέμπτη 4 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η παράταξη των «Παρεμβάσεων» ζητά αποκλεισμό αναπληρωτών από τις εκλογές για την ΟΛΜΕ!

Να απομονωθούν οι λογικές αποκλεισμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και των ωρομισθίων από τις ΕΛΜΕ και από τις εκλογές για τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ καλεί, με αφορμή τη στάση της παράταξης των «Παρεμβάσεων» (ΑΕΚ) στο ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Οπως σημειώνει η ΑΣΕ, με ευθύνη των υπόλοιπων παρατάξεων, στο ΔΣ της ΕΛΜΕ άνοιξε το προηγούμενο διάστημα μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη της συμμετοχής των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και των ωρομισθίων στις εκλογές για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η θέση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) είναι σαφής και καθαρή εδώ και χρόνια: Ολοι οι εκπαιδευτικοί ανεξάρτητα από σχέση εργασίας πρέπει να είναι μέλη των σωματείων. Τα σωματεία έχουν χρέος να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους. Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί Β' κατηγορίας. «Και μόνο το γεγονός ότι ανοίγει μια τέτοια συζήτηση σε μια περίοδο που γενικεύεται η ελαστική εργασία, που απολύονται αναπληρωτές, είναι απαράδεκτο», ξεκαθαρίζει καταρχήν η ΑΣΕ.

Σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 25 Απρίλη, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» δεν πήραν σαφή και συγκεκριμένη θέση και παρέπεμψαν το θέμα στη γνωμοδότηση της ΟΛΜΕ, ενώ «αποκαλυπτική και συνάμα προκλητική - απέναντι στους πιο εκμεταλλευόμενους συναδέλφους - ήταν η στάση της παράταξη των "Παρεμβάσεων". Οι "Παρεμβάσεις" τάχθηκαν ενάντια στη συμμετοχή των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ωρομισθίων στις εκλογές, με την αιτιολογία ότι αυτή είναι παράνομη αφού αντίκειται στο καταστατικό της Β' ΕΛΜΕ (!). Υποστήριξαν ότι οι εκλογές θα κηρυχθούν άκυρες (!) αν ψηφίσουν οι συνάδελφοι, ότι υπερτερεί το καταστατικό της ΕΛΜΕ των αποφάσεων των Συνεδρίων της ΟΛΜΕ, ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές με πολιτικές θέσεις (!) και ότι σε τελική φάση, αν συμμετέχουν (...) η ίδια η ΑΕΚ θα τις κηρύξει άκυρες!», όπως σημειώνει η ΑΣΕ.

«Τι ζητούν οι "Παρεμβάσεις" με αυτές τις θέσεις; Οι συνάδελφοι να είναι ακάλυπτοι συνδικαλιστικά, να μην έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση, να μην μπορούν ούτε καν να απεργήσουν; Το πιο ευάλωτο κομμάτι των συναδέλφων, που ζει πολλαπλάσια την αντιλαϊκή επίθεση, που απολύεται κάθε χρόνο, που παίρνει μισθό "φιλοδώρημα", να πεταχτεί έξω από το σωματείο; Ντροπή!», τονίζει μεταξύ άλλων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» και καλεί τους μόνιμους - αναπληρωτές - ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν στην πράξη τέτοιες επικίνδυνες λογικές και να απαιτήσουν το αυτονόητο, να είναι μέλη του σωματείου στο χώρο δουλειάς τους. Να συσπειρωθούν στο σωματείο, να το ισχυροποιήσουν, να παλέψουν μέσα απ' αυτό για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ