Πέμπτη 4 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μην υπάρξουν αποκλεισμοί νηπίων και προνηπίων από τα νηπιαγωγεία

Τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για τα νήπια από 4 έως 6 ετών εξήγγειλε για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σε χτεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», λέγοντας ότι θα παρουσιάσει σχετικό σχέδιο στα τέλη Ιούνη. Ο υπουργός διαβεβαιώνει, επίσης, ότι «στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας η ένταξη των προνηπίων στις δομές του δημόσιου νηπιαγωγείου έχει επιτευχθεί», όταν είναι γνωστές οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και οι αποκλεισμοί προνηπίων ή οι κληρώσεις για το πόσα από αυτά θα μπορέσουν τελικά να φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία κ.ο.κ.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία της χώρας για τη χρονιά 2017 - 2018, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 19 Μάη. Και για άλλη μια χρονιά, η εγκύκλιος θέτει περιορισμούς για τη φοίτηση νηπίων και προνηπίων στο ολοήμερο πρόγραμμα, ζητώντας να προσκομίζουν βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας (ή αποδεικτικό ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες), αποκλείοντας έτσι τα παιδιά των οποίων οι γονείς δουλεύουν περιστασιακά ή σε καθεστώς μαύρης εργασίας.

Με αφορμή τα παραπάνω, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απαιτεί κανένα νήπιο και προνήπιο να μη μείνει έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο, κανένα παιδί να μη μείνει έξω από το ολοήμερο. Με ανακοίνωσή της, που απευθύνεται σε νηπιαγωγούς και γονείς, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι δικαίωμα και ανάγκη κάθε νηπίου και προνηπίου και απαίτηση κάθε γονιού να γραφτεί το παιδί του στο δημόσιο νηπιαγωγείο της περιοχής του, χωρίς κανέναν αποκλεισμό! Είναι, ταυτόχρονα, επιτακτική ανάγκη να γραφτούν στο ολοήμερο, νηπιαγωγείο και δημοτικό, όλα τα παιδιά που οι γονείς τους θα κάνουν αίτηση, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση!

Καλούμε και είμαστε σίγουροι ότι όλες οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί θα σταθούν ως παιδαγωγοί και θα γράψουν όλα τα παιδιά από 4 - 6 χρόνων στο δημόσιο νηπιαγωγείο και όσα ζητηθεί και στο ολοήμερο. Οι διάφορες "προϋποθέσεις" που θέτουν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων αλλά και της παρούσας κυβέρνησης πρέπει να καταργηθούν στην πράξη! Η εγγραφή όλων των παιδιών στο ολοήμερο νηπιαγωγείο εξασφαλίζει το δικαίωμά τους όλα να λαμβάνουν την ίδια Προσχολική Αγωγή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολο και περισσότερα προβλήματα συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα (2020-09-18 00:00:00.0)
Είναι απαίτηση η ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής (2019-05-30 00:00:00.0)
Απαιτεί μέτρα για την ουσιαστική επέκταση της Προσχολικής Αγωγής (2019-03-13 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για το πιλοτικό πρόγραμμα στα μειονοτικά νηπιαγωγεία (2017-03-16 00:00:00.0)
Αναβαθμισμένη Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά (2014-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ