Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διαπάλη για την αποπομπή του διευθυντή του FBI

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνέχεια στο σίριαλ της αποπομπής του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κομέι, δόθηκε χτες από τον προσωρινό αντικαταστάτη του Αντριου Μακέιμπ που τόνισε, καταθέτοντας σε επιτροπή της Γερουσίας, πως ο Κομέι ήταν και είναι ευρέως αποδεκτός από τους πράκτορες και τα στελέχη της υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτόν ο Μακέιμπ διέψευσε εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου που είχε δηλώσει πως ο Πρόεδρος Τραμπ και τα στελέχη του FBI είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον Τζ. Κομέι.

Ο Μακέιμπ τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να περιορίσει ή να εμποδίσει τις έρευνες που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες το FBI, σε σχέση με πιθανές ρωσικές παρεμβάσεις στις τελευταίες προεδρικές εκλογές και πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα ενημερώσει ο ίδιος την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας. Πάντως, ο ίδιος ο Τραμπ αποκάλεσε τον Κομέι «φιγουρατζή» και δήλωσε ότι θα τον είχε απολύσει ανεξάρτητα από τις συστάσεις των αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το όλο ζήτημα εντάσσεται στην ευρύτερη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης των ΗΠΑ, που εκφράστηκε και στις πρόσφατες εκλογές.

Πηγές του κογκρέσου, που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ, ανέφεραν ότι ο πρώην διευθυντής του FBI λίγες μέρες πριν από την αποπομπή του είχε ζητήσει από το κογκρέσο τη διάθεση περισσότερου προσωπικού, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικά η έρευνα για τις πιθανές επαφές μελών του προεκλογικού επιτελείου του Προέδρου Τραμπ με τη Ρωσία.

Επίσης, ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ΑΡ, σχεδιάζει να ξεκινήσει έρευνα για «παρατυπίες» στους εκλογικούς καταλόγους ή πιέσεις σε βάρος ψηφοφόρων...

Στο μεταξύ, η επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας κλήτευσε τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ Μάικλ Φλιν να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνάς της για παρεμβάσεις της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη. Μεταξύ άλλων, ζήτησε από τον ε.α. αντιστράτηγο να καταθέσει πληροφορίες και έρευνα για τραπεζικές συναλλαγές ή ακίνητα στη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ